Preşedintele Erdogan, optimist privind reluarea transportului de cereale pe Marea Neagră

119
Preşedintele Erdogan, optimist privind reluarea transportului de cereale pe Marea Neagră - 1-1693900091.jpg

Articole de la același autor

După întâlnirea de la Soci cu omologul său rus Vladimir Putin, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat că acordul privind transportul de cereale pe Marea Neagră ar putea fi reluat în curând, transmite agenţia Reuters.

Înţelegerea mediată anul trecut de ONU şi Turcia a permis Ucrainei să exporte milioane de tone de cereale, dar a expirat la sfârşitul lui iulie şi nu a mai fost reînnoită de Rusia.

„Credem că iniţiativa ar trebui continuată prin înlăturarea neajunsurilor. În acest context, am pregătit un pachet care conţine noi sugestii, consultându-ne cu Naţiunile Unite. Cred că este posibil să facem progrese. Din punctul de vedere al Turciei, credem că vom ajunge în scurt timp la o soluţie care va îndeplini toate aşteptările”, a spus Erdogan.

El a adăugat că alternativele la acord vehiculate „nu pot oferi o soluţie durabilă”.

Putin, aflat alături de Erdogan la întâlnirea cu presa, a declarat că „vom face asta imediat ce toate acordurile incluse privind ridicarea restricţiilor pentru exporturile de produse agricole ruse vor fi implementate complet”. El a confirmat că, deocamdată, Rusia va livra gratuit, în săptămânile următoare, cereale către şase ţări africane, aşa cum a promis în iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5862 secunde