Război Israel. Erdogan rupe orice contact cu premierul israelian; Ankara îşi recheamă ambasadorul

776
Război Israel. Erdogan rupe orice contact cu premierul israelian; Ankara îşi recheamă ambasadorul - y3r25iqjbzm4dlz2jbwjjqo4mu-1699109211.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat sâmbătă că rupe orice contact cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, iar Ankara a anunţat că îşi recheamă ambasadorul, din cauza acţiunilor comise de Israel în Gaza, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres. 


"Netanyahu nu mai este cineva cu care putem discuta. I-am pus cruce", a declarat Erdogan, potrivit unor afirmaţii citate de media turce.


La scurt timp după, Turcia a anunţat că îşi recheamă ambasadorul din Israel pentru consultaţii, din cauza refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu în Gaza.


Ambasadorul Sakir Ozkan Torunlar a fost rechemat dată fiind "tragedia umanitară în curs în Gaza, cauzată de atacurile neîncetate ale Israelului împotriva civililor şi refuzului Israelului de a accepta un armistiţiu", a anunţat Ministerul Afacerilor Externe turc.


Acest anunţ a fost făcut cu o zi înainte de o vizită a secretarului de stat american Antony Blinken în Turcia, vizită ce se anunţă dificilă. Blinken, care a fost vineri în Israel şi sâmbătă în Iordania, este aşteptat duminică la Ankara, pentru o vizită de două zile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1766 secunde