Erdogan: „Tăcerea Occidentului exacerbează situaţia umanitară în Gaza”

2688
Erdogan: „Tăcerea Occidentului exacerbează situaţia umanitară în Gaza” - 1-1698224413.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan i-a declarat omologului său rus, Vladimir Putin, într-un apel telefonic, că „tăcerea" ţărilor occidentale exacerbează criza umanitară în Gaza”, informează agenţia Reuters.

Conform unui comunicat al preşedinţiei turce, Erdogan i-a spus lui Putin că „sălbăticia faţă de pământurile palestiniene se adânceşte şi sunt ucişi civili în mod constant”. El a repetat, de asemenea, comentariile anterioare conform cărora Turcia, membru NATO, va continua să lucreze pentru a se atinge calmul în regiune.

Ţările occidentale au subliniat dreptul Israelului de a se apăra după un atac la 7 octombrie al militanţilor Hamas asupra unor oraşe şi kibbutzuri israeliene în care au fost ucise 1.400 de persoane, în principal civili. De atunci, mii de oameni au fost ucişi în puternicele bombardamente zilnice israeliene asupra Gazei, care este controlată de Hamas.

Kremlinul a emis ulterior propriul comunicat în legătură cu apelul telefonic, menţionând că Putin i-a spus lui Erdogan că Rusia şi Turcia sunt în mare măsură de acord asupra problemei israeliano-palestiniene.

„Poziţiile Rusiei şi Turciei sunt concentrate pe implementarea binecunoscutei formule a două state, care prevede crearea unei Palestine independente coexistând cu Israelul în pace şi securitate”, se arată în comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3826 secunde