Preşedintele Iranului acuză SUA că sunt „complice la crimele” Israelului din Gaza

1634
Preşedintele Iranului acuză SUA că sunt „complice la crimele” Israelului din Gaza - 1-1697701287.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Iranului, Ebrahim Raisi, a acuzat SUA că sunt „complice la crimele” Israelului, după bombardarea unui spital din Gaza şi după vizita în Israel a preşedintelui american Joe Biden, relatează agenţia AFP.

„Bombele care cad pe populaţia din Gaza sunt americane. Lumea consideră SUA complice la crimele regimului sionist”, a declarat Raisi, adresându-se celor câteva mii de manifestanţi adunaţi într-o piaţă din Teheran, la apelul autorităţilor, după atacul de marţi asupra spitalului Ahli Arab din Gaza, soldat cu sute de morţi.

Preşedintele iranian a mai afirmat în discursul său că „sfârşitul regimului sionist va începe cu atacul asupra spitalului” şi a subliniat că „lumea musulmană şi opinia mondială cer sfârşitul bombardamentelor cât mai rapid posibil, încheierea blocadei impuse în Gaza şi ruperea relaţiilor politice stabilite de statele arabe care s-au apropiat de Israel în ultimii ani”.

Mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Gaza, a acuzat Israelul că se află la originea raidului care a lovit spitalul, în timp ce armata israeliană a spus că a fost vorba de un tir de rachetă ratat de Jihadul Islamic, un alt grup armat palestinian, care a dezminţit acest lucru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4844 secunde