Un festival de film din Iran, interzis din cauza unei fotografii cu o femeie care nu purta vălul islamic

103
Un festival de film din Iran, interzis din cauza unei fotografii cu o femeie care nu purta vălul islamic - iran-festival-1690203743.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile iraniene au interzis un festival de film care a publicat pe afişul său fotografia unei actriţe care nu purta vălul, obligatoriu pentru femei în Republica Islamică, potrivit mass-media oficiale, informează AFP.

„Ministrul Culturii a emis personal un ordin pentru a pune capăt celei

de-a 13-a ediţii a Festivalului de scurtmetraj Isfa, după ce acesta a folosit pe afişul său imaginea unei femei fără văl”, a relatat duminică seara agenţia oficială Irna.

Festivalul a fost înfiinţat în 2008 de către Asociaţia regizorilor iranieni de scurtmetraje (Isfa) şi se desfăşoară la Teheran.

Pentru a-şi prezenta următoarea ediţie, care ar fi trebuit să aibă loc în septembrie, organizatorii festivalului au pus pe afiş o fotografie a actriţei iraniene Susan Taslimi din filmul „Moartea lui Yazdgerd”, lansat în 1982.

Potrivit unei legi în vigoare din 1983, la patru ani după Revoluţia islamică din 1979, femeile iraniene şi străine, indiferent de religie, trebuie să poarte în public un văl şi haine largi.

La jumătatea lunii iulie, poliţia a reintrodus patrulele care sancţionează femeile ce apar în public fără vălul islamic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6279 secunde