Rusia a bombardat portul ucrainean Odesa pentru a treia noapte consecutiv

1138
Rusia a bombardat portul ucrainean Odesa pentru a treia noapte consecutiv - rusia-odesa-1689852782.jpg

Articole de la același autor

Rusia a lansat, pentru a treia noapte consecutiv, lovituri aeriene asupra regiunii Odesa riverane Mării Negre, transmite joi DPA.

În cursul nopţii de miercuri spre joi au fost auzite explozii în apropierea portului Odesa, potrivit media locale. Apărarea antiaeriană ucraineană a fost activă în zonă.

Forţele aeriene ucrainene au avertizat pe Telegram că lansări de rachete supersonice antinavă au fost înregistrate în direcţia regiunii Odesa. Populaţia a fost sfătuită să nu iasă afară.

Regiunea vecină Nikolaev a fost de asemenea bombardată de forţele ruse, şapte persoane fiind rănite, printre care trei copii.

Un bloc de apartamente şi mai multe garaje au luat foc din cauza bombelor, potrivit publicaţiei online Ukrainska Pravda, care l-a citat pe şeful administraţiei militare locale şi pe primarul oraşului Nikolaev.

Trei porturi din regiunea Odesa fac obiectul acordului între Kiev şi Moscova privind tranzitarea de cereale prin Marea Neagră, înţelegere mediată de Turcia şi ONU.

Acordul, care a permis exportul de produse agricole pe Marea Neagră în pofida conflictului în desfăşurare în Ucraina, este considerat important pentru securitatea alimentară mondială. Luni, Rusia a anunţat că se retrage din această înţelegere, pe fondul criticilor din partea comunităţii internaţionale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2557 secunde