Televiziunea naţională rusă îl acuză pe Prigojin că şi-a pierdut minţile din cauza banilor

306
Televiziunea naţională rusă îl acuză pe Prigojin că şi-a pierdut minţile din cauza banilor - 1-1688367867.jpg
Televiziunea de stat rusă l-a acuzat pe şeful Wagner, Evgheni Prigojin, că şi-a ieşit din minţi după ce a primit miliarde din banii publici, ilustrând noua naraţiune a puterii asupra grupului paramilitar de la revolta sa eşuată, notează agenţia AFP.

„Prigojin şi-a pierdut minţile din cauza unor sume mari de bani”, a afirmat Dmitri Kisilov, una dintre principalele voci ale aparatului mediatic al Kremlinului, în emisiunea sa săptămânală.

„Sentimentul de a crede că totul este permis a apărut cu mult timp în urmă, din cursul operaţiunilor Wagner în Siria şi Africa”, a continuat el. În opinia sa, acest sentiment a fost „întărit” după capturarea, anul acesta, a oraşelor Soledar şi Bahmut din Ucraina de către mercenarii lui Prigojin.

„El a crezut că se poate opune atât Ministerului rus al Apărării, cât şi statului şi preşedintelui în persoană”, a lansat Dmitri Kisilov.

Pentru a ilustra această presupusă amăgire de grandoare a lui Prigojin, prezentatorul a afirmat, fără a furniza dovezi, că grupul Wagner a primit 858 de miliarde de ruble (8,8 miliarde de euro) din banii publici.

Potrivit lui Kisiliov, unul dintre factorii majori în revolta grupului Wagner este refuzul Ministerului rus al Apărării de a prelungi contractele suculente semnate cu grupul de catering Concord al lui Evgheni Prigojin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5624 secunde