Marcel Ciolacu reacționează la amenințarea Rusiei de a arunca în aer podul Giurgiulesti

247
Marcel Ciolacu reacționează la amenințarea Rusiei de a arunca în aer podul Giurgiulesti - podprutgalatigiurgiulesti-1687439675.jpg
Premierul Marcel Ciolacu a reacționat printr-un mesaj postat pe Twitter după ce guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova spunând că astfel de declarații care vizează România, aliat al NATO, sunt inacceptabile. Totodată, el a spus că „lovirea infrastructurii civile e crimă de război”.


„România condamnă ferm declarațiile așa-zisului “reprezentant” al Rusiei în Herson, regiune ocupată ilegal de Rusia. Astfel de declarații la adresa Republicii Moldova, care vizează și o parte a teritoriului României, aliat NATO, sunt inacceptabile. Totodată, lovirea infrastructurii civile e crimă de război”, a scris Marcel Ciolacu.


Ministerul Afacerilor Externe a preluat pe pagina de Twitter mesajul premierului. Rușii amenință că vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești, tranmite Digi24.


Guvernatorul prorus al regiunii Herson a amenințat, joi, că rușii vor arunca în aer podul Galați-Giurgiulești care face legătura dintre România și Moldova. Amenințările au fost făcute după ce ucrainenii au lovit podul care leagă Crimeea anexată de regiunea Herson.


„Un alt atac fără sens al regimului de la Kiev la instrucțiunile primite de la Londra. Nu schimbă cu nimic rezultatele „operațiunii militare speciale”. Demonstrează că este începutul sfârșitului pentru regimul de la Kiev. Încă un salut din inimă: știm coordonatele podurilor din regiunea Odesa și ale podului Giurgiulești, care au aparținut cândva Ucrainei, dar au fost predate de regimul Iușcenko. Un răspuns foarte serios va veni foarte curând”, a declarat Vladimir Saldo, guvernatorul prorus al regiunii Herson.
Podul rutier Galați – Giurgiulești face legătura între România și Moldova. Podul peste Prut a fost construit în 1949 și are o lungime de 125 metri. Acesta contribuie la fluidizarea circulației între România și Moldova și totodată, crește rolul Republicii Moldova ca legătură între UE și Ucraina. Podul a fost reabilitat anul trecut. Valoarea lucrărilor, de circa 8 milioane RON, a fost asigurată în totalitate de Guvernul României.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8577 secunde