Iohannis: “Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, ok, dar hai să o facem pe tot sistemul, să-l reaşezăm”

732
Iohannis: “Dacă vrem să umblăm la salarii şi impozitare, ok, dar hai să o facem pe tot sistemul, să-l reaşezăm” - image20191292354077041iohannis-1682442696.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a avut o intervenție, marți seara, cu privire la impozitarea salariilor mari.
El a spus că, dacă se dorește supraimpozitarea veniturilor bugetarilor, Coaliția să vină cu “o soluție integratoare”, precizând că “dacă vor să umblăm la salarii și impozitare, să o facem pe tot sistemul”.


„Cred că între timp ar fi un număr considerabil de persoane care au salariul mai mare decât președintele, dar asta este o problemă sistemică și nu cred că poate fi rezolvată prin măsuri punctuale. Trebuie să avem o discuție așezată, pentru a garanta sustenabilitatea sistemului de impozitare. Așa măsuri scoase cu penseta dintr-un pachet posibil pot fi discutate, dar eu mă aștept de la Coaliție să vină cu o soluție integratoare. Dacă vor să umblam la salarii și impozitare, să o facem pe tot sistemul”, a declarat Klaus Iohannis.


Impozitarea veniturilor care depășesc salariul șefului de stat a fost anunțată de președintele PSD, Marcel Ciolacu care a afirmat, în privința cumulului pensiei cu salariu, că: „Dacă în acel moment, prin cumul depășești, de exemplu, salariul brut al președintelui, care e aproximativ 25.000 de lei, este normal să vii cu o impozitare suplimentară”.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.659 secunde