Vladimir Putin, vizat de un mandat de arestare al CPI, ar intenţiona să facă o vizită la Ankara

288
Vladimir Putin, vizat de un mandat de arestare al CPI, ar intenţiona să facă o vizită la Ankara - 1-1686898081.jpg
Preşedintele rus Vladimir Putin, pe numele căruia Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis în aprilie un mandat de arestare, ceea ce îi limitează libertatea de mişcare, a acceptat invitaţia omologului său turc recent reales în funcţie, Recep Tayyip Erdogan, de a efectua o vizită în Turcia, informează agenţia DPA.

„Preşedintele turc şi-a confirmat invitaţia făcută preşedintelui nostru de a efectua o vizită în Turcia”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Iuri Uşakov, consilierul pe probleme politice al lui Vladimir Putin. „Planurile pentru această călătorie sunt în stadiu de realizare”, a adăugat consilierul prezidenţial, deşi o dată exactă nu a fost încă stabilită.

În schimb, participarea liderului rus la summitul anual al BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud), în această vară, la Johannesburg, este considerată puţin probabilă. Africa de Sud recunoaşte jurisdicţia CPI şi ar fi obligată să îl aresteze pe Putin de îndată ce preşedintele rus ar pune piciorul pe teritoriul său.

Turcia nu este însă semnatară a Statului de la Roma, actul fondator al CPI, iar observatorii apreciază că, mai mult ca sigur, Ankara nu va pune în practică mandatul de arestare împotriva lui Putin.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5958 secunde