Rusia acuză Washingtonul că încurajează atacurile Ucrainei

654
Rusia acuză Washingtonul că încurajează atacurile Ucrainei - 1-1685515833.jpg
Washingtonul încurajează Kievul ignorând public atacul cu drone ce a lovit mai multe cartiere ale Moscovei, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, după ce preşedintele Vladimir Putin a dat vina pe Ucraina pentru loviturile aeriene, informează agenţia Reuters.

Casa Albă a declarat că nu sprijină atacurile în interiorul Rusiei şi că încă culege informaţii despre incident, pe care Putin l-a numit o încercare de a speria şi provoca Moscova.

„Ce sunt aceste încercări de a se ascunde în spatele frazei că ei «culeg informaţii»?”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov, în remarci publicate pe canalul de mesagerie Telegram.

„Aceasta este o încurajare pentru teroriştii ucraineni”, a adăugat el.

Putin a calificat atacul, care a adus războiul de 15 luni din Ucraina până în inima Rusiei, drept un act terorist. Ucraina acuză de asemenea Rusia de terorism pentru bombardarea civililor ucraineni, acuzaţii respinse de Moscova.

Un consilier prezidenţial ucrainean a negat că ţara sa a fost direct implicată în atacul cu drone asupra Moscovei, dar a spus că Ucraina se bucură să vadă evenimentele şi prognozează mai multe altele. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5094 secunde