Preşedinţii Iranului şi Cubei au discutat la Havana despre confruntarea „imperialismului yankeu”

284
Preşedinţii Iranului şi Cubei au discutat la Havana despre confruntarea „imperialismului yankeu” - 1-1686897511.jpg
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi s-a întâlnit, la Havana, cu omologul cubanez Miguel Diaz-Canel, ultima oprire într-un turneu în trei ţări din America Latină şi Centrală menit să consolideze sprijinul în rândul aliaţilor săi din America Latină, care, la fel ca Iranul, sunt afectaţi de sancţiunile Statelor Unite, informează Reuters.

Raisi a declarat reporterilor, la un forum dedicat comerţului, că Iranul şi Cuba vor căuta oportunităţi pentru a coopera într-o serie de domenii, precum generarea de energie electrică, biotehnologia şi mineritul.

„Condiţiile şi circumstanţele în care Cuba şi Iranul se găsesc astăzi au multe lucruri în comun”, a afirmat preşedintele Raisi în conversaţia cu omologul cubanez Miguel Diaz-Canel. „Cu fiecare zi, relaţiile noastre devin mai puternice”, a adăugat Raisi.

Înalţi oficiali din cele două ţări au semnat acorduri administrative ce vizează stimularea cooperării în domeniile justiţiei, telecomunicaţiilor şi agenţiilor vamale.

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Iranului a discutat în Venezuela despre intensificarea comerţului bilateral şi extinderea cooperării în domeniul petrochimiei. Înaintea sosirii în Cuba, Ebrahim Raisi s-a întâlnit în Nicaragua cu preşedintele Daniel Ortega.

„Venezuela, Nicaragua, Cuba şi Iran se numără printre ţările care trebuie să se confrunte eroic cu sancţiuni, ameninţări, blocade şi interferenţa imperialismului yankeu şi al aliaţilor săi cu o rezistenţă tenace”, i-a transmis Diaz-Canel preşedintelui iranian. „Această vizită ne-a întărit convingerea că avem în Iran o naţiune prietenoasă din Orientul Mijlociu, pe care să ne bizuim şi cu care să vorbim despre cele mai complexe probleme globale”, a mai spus Diaz-Canel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5954 secunde