Serghei Lavrov: „Rusia şi SUA sunt în contact în legătură cu ambasadele lor”

140
Serghei Lavrov: „Rusia şi SUA sunt în contact în legătură cu ambasadele lor” - 1-1688028445.jpg
Consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a luat legătura cu Moscova pentru a discuta despre ambasada Rusiei, respectiv a Statelor Unite, iar cele două părţi sunt în convorbiri pe această temă, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de Reuters.

Ambasadele celor două ţări au fost drastic şi reciproc reduse în ultimii ani în contextul în care relaţiile s-au înrăutăţit, în special de când Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014 şi mai ales după ce Moscova a lansat o invazie la scară largă în Ucraina anul trecut, în ceea ce ea numeşte „operaţiune militară specială”.

Personalul diplomatic american în Rusia este acum la circa a zecea parte din nivelul său din 2017 de 1.200, iar aproximativ jumătate sunt puşcaşi marini sau gărzi de securitate.

Relaţiile s-au înrăutăţit şi mai mult în martie, după ce Moscova l-a arestat pe jurnalistul american Evan Gershkovich, acreditat în Rusia pentru Wall Street Journal, sub suspiciunea de spionaj, o acuzaţie respinsă de angajatorul său şi de administraţia americană.

De asemenea, nu există semne ale reluării eforturilor de control al armelor de către foştii rivali ai Războiului Rece, după ce preşedintele Vladimir Putin a suspendat în februarie participarea Moscovei la tratatul de arme nucleare New Start, ultimul pact asupra armelor rămas între SUA şi Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4335 secunde