Rusia cere NATO să discute situaţia centralei nucleare ucrainene Zaporojie

209
Rusia cere NATO să discute situaţia centralei nucleare ucrainene Zaporojie - rusia-nato-1688895587.jpg

Articole de la același autor

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a declarat duminica aceasta că liderii NATO ar trebui să discute la summitul lor de săptămâna viitoare situaţia centralei nucleare ucrainene Zaporojie, transmite Reuters.

Liderii NATO se vor întâlni la Vilnius în 11 şi 12 iulie pentru a discuta o gamă largă de subiecte, de la disensiunile privind candidatura Ucrainei la alianţa nord-atlantică şi aderarea Suediei la NATO şi până la creşterea rezervelor de muniţie şi revizuirea primelor planuri de apărare din ultimele decenii.

Zaharova, care a acuzat Ucraina că provoacă pagube sistematice centralei nucleare Zaporojie, a declarat că NATO ar trebui să acorde atenţie sporită în primul rând acesteia.

„În fond, marea majoritate a membrilor alianţei se vor afla în zona directă de impact” (în cazul în care se întâmplă ceva la centrală), a apreciat Zaharova pe aplicaţia Telegram.

Vilnius se află la circa 1.000 de kilometri depărtare de Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa, aminteşte Reuters, care adaugă că atât Rusia, cât şi Ucraina s-au acuzat reciproc că intenţionează să atace centrala, amplasată în regiunea Zaporojie, teritoriu ucrainean aflat temporar sub ocupaţie rusă, în apropierea liniei de front.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5843 secunde