Negociatorii UE au în plan creşterea producţiei de muniţie. Sunt în joc 500 de milioane de euro

204
Negociatorii UE au în plan creşterea producţiei de muniţie. Sunt în joc 500 de milioane de euro - negociatori-ue-1688734656.jpg

Articole de la același autor

Negociatorii UE au ajuns la un acord menit să ducă la creşterea producţiei de muniţie şi rachete destinate Ucrainei, a anunţat preşedinţia spaniolă a Consiliului UE vineri dimineaţă, relatează dpa.

Reprezentanţii statelor membre UE şi ai Parlamentului European s-au pus de acord asupra unui plan de a asigura industriei de apărare europene stimulente financiare pentru a extinde rapid capacităţile de producţie.

Iniţiativa, propusă de Comisia Europeană în luna mai, va fi finanţată cu 500 de milioane de euro de la bugetul comun al blocului comunitar.

„Aceasta este încă o dovadă a angajamentului neclintit al UE pentru susţinerea Ucrainei”, a declarat ministrul spaniol al apărării, Margarita Robles.

De asemenea, iniţiativa va duce la dezvoltarea tehnologiei din domeniul apărării şi a bazei industriale, asigurând în cele din urmă securitatea pe termen lung şi apărarea cetăţenilor UE, a adăugat ea într-un comunicat.

Statele UE au făcut mari eforturi până acum pentru a furniza Ucrainei suficientă muniţie sol-sol şi de artilerie, precum şi rachete, pentru a respinge forţele ruse. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5002 secunde