Zelenski afirmă că Ucraina are nevoie de onestitate în relaţiile cu NATO

237
Zelenski afirmă că Ucraina are nevoie de onestitate în relaţiile cu NATO - zelenski-nato-1688734697.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat cã Kievul doreşte onestitate în relațiile sale cu NATO, cu câteva zile înaintea unui summit crucial al Alianţei Nord-Atlantice în Lituania, scrie AFP.

„Avem nevoie de onestitate în relațiile noastre”, a afirmat Volodimir Zelenski în faţa presei la Praga, alãturi de preşedintele ceh, Petr Pavel.

„Este timpul sã demonstrãm curajul şi puterea acestei alianţe”, a adãugat el. „Avem nevoie de aceastã motivaţie”, a insistat el.

Volodimir Zelenski a spus că Ucraina ar dori să primeascã o invitaţie de a se alătura NATO la summitul Alianţei, prevăzut săptămâna viitoare în Lituania.

Aliaţii caută încã o linie comună privind garanţiile de securitate pe care sunt dispuşi să le acorde Kievului, precum şi în legătură cu invitaţia adresată Ucrainei de a adera în cele din urmă la NATO.

La summitul de la Vilnius, NATO doreşte să organizeze prima întâlnire a noului consiliu NATO-Ucraina cu Volodimir Zelenski.

Exprimându-se la Praga, Volodimir Zelenski a spus că doreşte ca Ucraina să primească un semnal clar că va adera la NATO. De asemenea, a apreciat că vorbele dând asigurări că uşile sunt deschise pentru Ucraina nu sunt suficiente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6064 secunde