Joe Biden i-a reafirmat lui Zelenski sprijinul său pentru Ucraina

172
Joe Biden i-a reafirmat lui Zelenski sprijinul său pentru Ucraina - bidensprijin-1670851429.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi-a reafirmat, în cursul unei discuţii telefonice cu omologul său Volodmir Zelenski, sprijinul pentru Ucraina, transmite AFP, citând un comunicat al Casei Albe.

Preşedintele Biden a subliniat sprijinul continuu al Statelor Unite faţă de apărarea Ucrainei în timp ce Rusia îşi continuă atacurile împotriva infrastructurilor critice ale ţării, se spune în comunicat.


Discuţia telefonică a avut loc într-un context în care forţele ruse vizează infrastructurile serviciilor publice de bază, provocând, printre altele, întreruperi de electricitate ce afectează milioane de oameni pe timp de iarnă.

Comunicatul Casei Albe subliniază ajutorul american promis Ucrainei: 53 milioane de dolari pentru infrastructura energetică, anunţaţi în noiembrie, şi un pachet de 275 milioane de dolari în muniţii şi echipamente, anunţat săptămâna trecută.

Într-un tweet, Zelenski a menţionat că i-a mulţumit lui Biden cu prilejul unei conversaţii fructuoase, în care au discutat despre continuarea cooperării în materie de apărare şi de protejare a sectorului lor energetic.

Washington a indicat la începutul lui decembrie că Occidentul nu va face presiuni asupra lui Zelenski pentru a negocia cu Rusia, apreciind că alegerea aparţine preşedintelui ucrainean.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3583 secunde