Scriitorul francez Dominique Lapierre, autorul romanului "Oraşul bucuriei", a murit la 91 de ani

2517
Scriitorul francez Dominique Lapierre, autorul romanului

Articole de la același autor

Scriitorul francez Dominique Lapierre, pasionat de India şi autor al unor bestseller-uri internaţionale, precum „Oraşul bucuriei” şi „Arde Parisul?”, a murit la vârsta de 91 de ani pe Coasta de Azur, a anunţat soţia sa.

„La 91 de ani, el a murit de bătrâneţe”, a declarat Dominique Conchon-Lapierre pentru cotidianul regional Var-Matin, precizând în interviu că este în pace şi senină deoarece Dominique nu mai suferă.

Atât filantrop, cât şi scriitor de succes, Dominique Lapierre a vândut, împreună cu fratele său de peniţă Larry Collins, circa 50 de milioane de exemplare din cele şase romane scrise împreună, între care „Arde Parisul?”, tradus în 40 de limbi.

Astfel, după ce a scris, singur, romanul „Oraşul bucuriei” (1985), într-o mahala din Calcutta, el a donat o bună parte din drepturile sale de autor persoanelor în mizerie care l-au inspirat. Romanul s-a vândut în milioane de exemplare şi a fost transformat într-un film, regizat de Roland Joffé, în 1992.

Născut pe 30 iulie 1931 la Châtelaillon (Charente-Maritime), el a fost şi jurnalist la Paris-Match.

În 2005, el a declarat că, datorită drepturilor sale de autor, donaţiilor de la cititori şi câştigurilor de la conferinţe susţinute în întreaga lume, acţiunile sale umanitare au făcut posibile, în 24 de ani, vindecarea unui milion de bolnavi de tuberculoză, tratarea a 9.000 de copii cu lepră, construirea a 540 de puţuri cu apă potabilă şi amenajarea a patru nave spital pe Delta Gangelui în India.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Septembrie 2021
Stire din Actual : A murit scriitorul Mario Roberto Morales
Pagina a fost generata in 0.5645 secunde