Un tablou de David Hockney, vândut la licitaţie cu 24 de milioane de lire sterline

250
Un tablou de David Hockney, vândut la licitaţie cu 24 de milioane de lire sterline - tablou-1665755301.jpg

Articole de la același autor

Tabloul lui David Hockney „Early morning, Sainte-Maxime”, înfăţişând un răsărit de soare peste Coasta de Azur, a fost adjudecat joi, la o licitaţie organizată la Londra, pentru 24 de milioane de lire sterline (aproximativ 27,8 milioane de euro), o sumă mai mult decât dublă faţă de estimarea iniţială, informează AFP.

Opera a fost realizată de pictorul britanic la începutul carierei sale, între celebrele sale picturi cu piscine californiene şi naturalismul lucrărilor ulterioare. Aceasta ilustrează fascinaţia crescândă a pictorului faţă de lumină, cu ape cristaline scăldate în lumina strălucitoare a unei noi zile, conform descrierii casei Christie's, responsabilă de licitaţie.

La momentul la care a pictat tabloul, Hockney, acum în vârstă de 85 de ani, trăia cele mai frumoase momente ale relaţiei sale cu Peter Schlesinger şi, prin urmare, se afla într-o perioadă de fericire personală şi triumf profesional, potrivit casei de licitaţie.

Tabloul a fost expus cu ocazia primei retrospective dedicate lui Hockney, organizată la Londra în 1970, nefiind apoi prezentat publicului timp de mai bine de trei decenii.

Opera face parte dintr-un grup de patru picturi realizate de Hockney plecând de la fotografiile pe care le-a făcut în timpul călătoriei sale prin Europa, în 1968, alături de Schlesinger.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.9361 secunde