Preşedintele conservatorilor germani nu exclude o cooperare cu extrema dreaptă pe plan local

127
Preşedintele conservatorilor germani nu exclude o cooperare cu extrema dreaptă pe plan local - presedinte-germani-1690203780.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele partidului conservator german al fostului cancelar federal Angela Merkel nu a exclus duminică o cooperare la nivel local cu extrema dreaptă, într-un moment când în Spania o astfel de alianţă guvernamentală este considerată posibilă, informează AFP.

„Dacă un consilier cantonal, un primar, este ales şi el face parte din Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreaptă germană), este normal să trebuiască să fie căutate căi pentru a face în aşa fel încât să se poată continua lucrul împreună în acest oraş”, a declarat Friedrich Merz la postul de televiziune ZDF.

El a reacţionat astfel la recentele succese electorale pe plan local ale AfD, care a reuşit să obţină alegerea primului primar membru al partidului, precum şi să preia conducerea unui consiliu de arondisment.

„Este de la sine înţeles că suntem obligaţi să acceptăm rezultatul alegerilor democratice”, a adăugat Merz, care a operat o turnură spre dreapta a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) după ce a preluat conducerea partidului în ianuarie 2022, după ani de centrism al Angelei Merkel.

Afirmaţiile sale traduc o inflexiune a poziţiei acestui partid istoric de centru-dreapta, chiar dacă în acelaşi timp Merz a confirmat linia tradiţională a partidului de a exclude orice alianţă cu extrema dreaptă la nivel naţional pentru formarea unui guvern sau pentru votarea de legi, în camera deputaţilor sau în parlamentele de land. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3795 secunde