Guvernul german va prezenta prima sa strategie de securitate naţională

128
Guvernul german va prezenta prima sa strategie de securitate naţională - 1-1686642866.jpg
Guvernul german va prezenta, miercuri, 14 iunie, prima sa strategie de securitate naţională, după luni de dezbateri aprinse pe acest subiect, relatează agenţia DPA. Purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului german, Wolfgang Buchner, a precizat că documentul a fost convenit în interiorul guvernului federal de la Berlin.

În acordul de coaliţie, guvernul format din social-democraţii cancelarului Olaf Scholz, ecologişti şi liberali anunţase că va prezenta o „strategie de securitate naţională cuprinzătoare” în timpul primului an de la preluarea puterii.

Documentul va fi aprobat, miercuri, de executivul german. Ulterior, strategia va fi prezentată de cancelarul german şi de patru miniştri, în cadrul unei conferinţe de presă: Annalena Baerbock (afaceri externe), Christian Lindner (finanţe), Boris Pistorius (apărare) şi Nancy Faeser (afaceri interne).

Iniţial, coaliţia guvernamentală dorea să prezinte această strategie în februarie, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, însă prezentarea a fost amânată în mod repetat din cauza unor dispute interne. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.504 secunde