Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, apel la o apărare comună a democraţiilor liberale

117
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, apel la o apărare comună a democraţiilor liberale - 1-1682411526.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier a făcut apel la o apărare comună a democraţiilor liberale atacate atât din interior, cât şi din exterior, în declaraţii făcute în timpul vizitei de stat pe care o întreprinde în Canada, informează agenţia DPA.

„Trebuie să evităm să fim vulnerabili din punct de vedere politic şi economic. Democraţia noastră este, de asemenea, o infrastructură critică. Să o păstrăm şi să o protejăm împotriva atacurilor din interior şi din exterior”, a spus el la Ottawa în cadrul unui prânz cu guvernatorul general al Canadei, Mary Simon.

În afara Rusiei, Steinmeier a citat, de asemenea, China drept provocare internaţională: „Pretenţia Chinei de putere economică şi politică va modela viitorul relaţiilor internaţionale pe termen lung”.

Ca naţiune din Pacific, Canada joacă un rol important în eforturile tuturor statelor occidentale de a contracara influenţa crescândă a Chinei în regiunea indo-pacifică, a spus şeful statului german. Canada şi Germania au un obiectiv comun, a adăugat Steinmeier: „Vrem să ne extindem reţelele cu statele din regiune pentru a reduce dependenţele unilaterale de China”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3945 secunde