GERMANIA a intrat în RECESIUNE

142
GERMANIA a intrat în RECESIUNE - germaniasteagtw-1685018341.jpg
Economia Germaniei s-a contractat uşor în primul trimestru al anului 2023 comparativ cu precedentele trei luni, intrând, astfel, în recesiune, potrivit datelor biroului de statistică publicate joi, relatează Reuters.


Produsul intern brut a scăzut cu 0,3% pentru acest trimestru, atunci când a fost ajustat cu efectele preţurilor şi variaţiilor sezoniere, arată datele. Aceasta urmează unui declin de 0,5% în trimestrul patru din 2022. O recesiune este definită în mod obişnuit ca două trimestre succesive de contracţie.


O estimare preliminară arătase că PIB-ul a stagnat în primul trimestru şi că Germania a evitat o recesiune. Inflaţia a continuat să fie o povară pentru economia germană la începutul anului, a precizat biroul de statistică. Acest lucru s-a reflectat în consumul gospodăriilor, care a scăzut cu 1,2% faţă de trimestrul anterior, după ajustările de preţ, sezoniere şi calendaristice.


În schimb, investiţiile au crescut în primele trei luni ale anului, după o a doua jumătate slabă a anului 2022. Au existat, de asemenea, contribuţii pozitive din partea comerţului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8551 secunde