Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania obţine primul succes electoral

279
Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania obţine primul succes electoral - 1-1687769664.jpg
Partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a obţinut prima sa victorie electorală, în cadrul unui scrutin local, confirmând astfel creşterea sa de popularitate ce alarmează partidele progresiste care domină scena politică germană şi s-au unit toate pentru a-l izola, consemnează agenţia DPA.

Candidatul AfD, Robert Sesselmann, a câştigat turul doi de scrutin al alegerilor locale din districtul Sonnerberg, situat în partea de est a Germaniei. El a obţinut 52,8% din voturi, în faţa lui Jurgen Kopper, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Având în vedere aşa-numitul „cordon sanitar” pe care partidele mainstream germane l-au convenit pentru a izola AfD, candidatul CDU a avut de asemenea sprijinul social-democraţilor, al Verzilor, liberalilor din partidul FDP şi al stângii Die Linke.

Districtul Sonnerberg se află într-o parte a Germaniei unde AfD are o popularitate peste cea din partea de vest a ţării. Dar şi la nivel naţional se observă o creştere a intenţiei de vot faţă de acest partid, cotat cu circa 19% în sondaje, în urma formaţiunii de dreapta CDU (şi a ramurii sale bavareze CSU), dar înaintea Partidului Social-Democrat (SPD) al cancelarului federal Olaf Scholz.

Recesiunea, migranţii ilegali şi tranziţia verde sunt principalele cauze ce determină creşterea popularităţii extremei drepte, remarcă unii comentatori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4719 secunde