Medicii germani recomandă introducerea siestei pe perioada verii, după modelul consacrat în sudul Europei

243
Medicii germani recomandă introducerea siestei pe perioada verii, după modelul consacrat în sudul Europei - 65e2adbb90f4a47094b343303f4428b7-1689668711.jpg

Articole de la același autor

În lunile de vară, pentru a se adapta temperaturilor ridicate, Germania ar trebui să introducă obiceiuri deja consacrate în sudul Europei, precum siesta, a cerut marţi preşedintele Federaţiei Medicilor din Serviciul de Sănătate Publică din Germania (BVA‚-GD), Johannes Niessen, transmite EFE.

"Ar trebui să ne uităm atent la ţările din sud în ceea ce priveşte relaţia dintre caniculă şi locul de muncă: să ne trezim devreme, să lucrăm productiv dimineaţa şi să tragem un pui de somn la prânz este un concept pe care ar trebui să îl introducem în lunile de vară", a apreciat Niessen.

Preşedintele federaţiei germane a medicilor a declarat pentru grupul mass-media RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) că, "la căldură mare, oamenii nu sunt la fel de productivi. Faptul că oamenii dorm prost atunci când în timpul nopţii este prea cald duce la probleme suplimentare de concentrare".

Neissen a adăugat că "sarcinile complexe de lucru ar trebui, prin urmare, mutate la prima oră a dimineţii. În plus, sunt necesare mai multe ventilatoare şi îmbrăcăminte mai uşoară, chiar dacă este în vigoare un cod vestimentar la locul de muncă ce nu permite în principiu acest lucru".

Preşedintele BVA-GD a declarat totodată că este foarte important ca oamenii să se hidrateze mai bine şi să aibă o alimentaţie mai uşoară şi cu porţii mici. Neissen spune chiar că o altă posibilitate este ca angajaţii aflaţi în telemuncă să se răcorească făcând o baie la picioare în apă rece într-un lighean amplasat sub birou.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1997 secunde