Serghei Lavrov: Relaţiile dintre Moscova şi Phenian, la un nivel nou şi strategic

329
Serghei Lavrov: Relaţiile dintre Moscova şi Phenian, la un nivel nou şi strategic - 1-1697700857.jpg

Articole de la același autor

Relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord au atins un nivel calitativ nou şi strategic, a declarat, joi, 19 octombrie, la Phenian, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, potrivit media de stat ruse, citate de agenţia AFP.

Veteranul diplomaţiei ruse a sosit, miercuri seară, pentru o vizită de două zile în Coreea de Nord, care vine după un summit luna trecută în Extremul Orient rus între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi Vladimir Putin.

„După acest summit istoric, putem spune cu încredere că relaţiile dintre Rusia şi Coreea de Nord au atins un nivel calitativ nou şi strategic”, i-a spus Lavrov ministrului nord-coreean al afacerilor externe Choe Son Hui.

Discuţiile lui Lavrov ar trebui să pună de asemenea bazele unei viitoare vizite a lui Putin în Coreea de Nord, a indicat anterior un purtător de cuvânt al Kremlinului.

Cu o zi înainte, Lavrov a salutat sprijinul Coreei de Nord pentru ofensiva militară a Rusiei în Ucraina: „Apreciem foarte mult sprijinul dumneavoastră de principiu şi fără ambiguitate pentru acţiunile Rusiei în cadrul operaţiunii militare speciale din Ucraina”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde