Zeci de parlamentari din UE cer plasarea Gardienilor revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste

214
Zeci de parlamentari din UE cer plasarea Gardienilor revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste - 1-1697094166.jpg

Articole de la același autor

Circa 30 de aleşi din Parlamentul European şi din parlamentele naţionale au publicat o scrisoare deschisă prin care cer ca Uniunea Europeană să înscrie Gardienii revoluţiei iranieni pe lista organizaţiilor teroriste, după ofensiva militară a Hamas împotriva Israelului, relatează agenţia AFP.

„În spatele Hamas se află regimul teocratic din Iran”, a declarat deputatul francez Benjamin Haddad, care a avut iniţiativa scrisorii şi care susţine că armata ideologică a Republicii islamice „a semănat teroarea şi violenţa în întreaga regiune şi împotriva propriului său popor”.

„Există numeroase probe juridice ale activităţii Gardienilor revoluţiei în mai multe ţări europene. În cele din urmă, este o decizie politică şi trebuie luată acum”, se menţionează în scrisoarea amintită.

Hamas a lansat o ofensivă de o amploare fără precedent sâmbătă împotriva Israelului, ceea ce ridică semne de întrebare în special în ceea ce priveşte finanţarea unei astfel de operaţiuni. Iranul, duşman declarat al Israelului, susţine militar gruparea islamistă Hamas de mai mulţi ani.

În luna ianuarie, Parlamentul European a cerut printr-o rezoluţie fără caracter legislativ plasarea Gardienilor revoluţiei pe lista organizaţiilor teroriste din UE. Această înscriere a armatei ideologice a regimului iranian pe lista neagră ar putea pune capăt tentativelor de relansare a acordului din 2015 privind programul nuclear al Teheranului coordonate de UE, avertizează numeroşi responsabili europeni. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4878 secunde