Ucraina a refuzat un lot de tancuri Leopard 1 din cauza problemelor tehnice

916
Ucraina a refuzat un lot de tancuri Leopard 1 din cauza problemelor tehnice - 1-1695195435.jpg

Articole de la același autor

Tancurile Leopard 1A5 pe care Germania le-a promis Ucrainei au atât de multe probleme tehnice încât Kievul a refuzat o nouă tranşă de 10 astfel de tancuri, scrie ziarul Der Spiegel, preluat de agenţia EFE.

Potrivit săptămânalului german, Ucraina a comunicat Ministerului Apărării de la Berlin că respectivele tancuri necesită reparaţii considerabile, iar în condiţiile insuficienţei personalului tehnic calificat şi a pieselor de schimb, transferul acestor echipamente către Ucraina nu are sens.

De asemenea, o echipă a Ministerului german al Apărării a inspectat tancurile Leopard în Polonia şi a constatat că acestea s-au degradat atât de mult în timpul instruirii militarilor ucraineni încât necesită reparaţii. Mai mult, verificările efectuate de armata ucraineană arată că mai multe dintre tancurile Leopard 1A5 furnizate Ucrainei în iulie au fost avariate în urma unor probleme similare.

Armamentul care necesită reparaţii face parte din primele tranşe ale unui ajutor de circa 100 de tancuri Leopard 1A5 promise Ucrainei de Germania în urmă cu şase luni, când a şi început programul de instrucţie pentru tanchiştii ucraineni care le vor folosi. Aceste tancuri sunt în prezent deţinute de unele companii, după ce au fost retrase în urmă cu circa 20 de ani din dotarea armatei germane, care le-a înlocuit cu tancurile mai moderne Leopard 2.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6803 secunde