Video VIDEO / Război la graniță, în Delta Dunării. "Este a patra NOAPTE ALBĂ, în care vedem BOMBARDAMENTELE la câteva sute de metri de noi"

5325

Articole de la același autor

Nopți albe pentru oamenii din Delta Dunării, din localitățile de pe malul brațului Chilia al Dunării. De patru nopți privesc înspăimântați cum sunt bombardate localitățile de pe malul ucrainean, aflate la câteva sute de metri de casele lor, iar ziua cerul este înnegrit de fumul gros și înnecăcios. „Bombele cad la vreo 300 de metri, sunt foarte aproape, pare că ar fi în România, dar nu sunt. Este a patra noapte când sunt bombardamente. Ni se zguduie casele, nici nu putem să dormim, ieșim și stăm de pază, așteptăm dronele... deja le știm programul, căci din sfert în sfert de oră se aud exploziile. Au bombardat Reni, Chilia Nouă, Vîlcov (n.r. localități de la malul ucrainean). Se zguduie ferestrele, acu două nopți la Chilia Veche s-au spart geamurile de la dispensar din cauza suflului. Noaptea trecută, când au bombardat Vîlcov, dacă ratau cu puțin țintele aruncau în aer pontonul de la Periprava, pentru că au tras exact în dreptul lui, dar pe malul ucrainean. Ne doare, cum să nu ne doară, mulți dintre noi avem neamuri pe malul celălalt...”, a transmis o localnică din Periprava.
 

Localnicii mai spun că, surprinzător, nu aud sirene și nici artileria antiaeriană de pe malul ucrainean.

De altfel, imagini care au surprins atât bombardamentele din timpul nopții, cât și dezastrul de a doua zi au fost făcute publice de localnicii din Delta Dunării, pe rețelele de socializare.
 

În acest timp, după mai multe zile în care oficialii României au negat faptul că pe teritoriul țării noastre ar fi căzut drone – în frunte cu președintele Klaus Iohannis, mai multe camioane cu militari au descins în deltă, pentru a căuta rămășițe, prin stufărișul des. În zonă s-au deplasat, miercuri, 6 septembrie, și ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu, și șeful Statului Major Al Forțelor Aeriene, general locotenent Viorel Pană. Echipa condusă de aceștia „s-a informat cu privire la situația concretă din zonele vizitate și a informat autoritățile locale despre faptul că vor fi luate măsuri suplimentare pentru întărirea capacităților de monitorizare și de securizare a spațiului aerian la frontierele României”.
 

„Echipa MApN s-a deplasat și în proximitatea satului Plauru în care echipele de investigare ale MApN au descoperit, în cursul serii de 5 septembrie, elemente care pot fi asimilate unor resturi de dronă. Specialiștii trimiși de MApN la fața locului au ridicat probele care vor fi supuse unor expertize tehnice, care să permită stabilirea provenienței și caracteristicilor acestora. Concluziile formulate de specialiștii MApN, în urma finalizării investigațiilor, vor fi comunicate public cu maximă celeritate”, se arată în comunicatul ministerului de resort. 



Sursă foto: Maryus Munteanu, Facebook

Sursă video: Cerasela Cilibon, Facebook



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5858 secunde