Ucraina anunţă că o a doua navă cargo a părăsit portul Odessa, în pofida blocadei ruseşti

163
Ucraina anunţă că o a doua navă cargo a părăsit portul Odessa, în pofida blocadei ruseşti - 1-1693206708.jpg

Articole de la același autor

Ucraina a anunţat că o a doua navă cargo blocată la Odessa a părăsit portul prin coridorul maritim temporar creat de Kiev după ce Moscova a blocat acordul care permitea exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, relatează agenţia AFP.

„Nava «Primus», sub pavilion liberian şi aparţinând unui operator din Singapore, a părăsit portul Odessa şi foloseşte coridorul temporar stabilit pentru navele civile”, a anunţat vicepremierul ucrainean Oleksandr Kubrakov pe platforma X (fostă Twitter), precizând că nava transportă produse din oţel destinate ţărilor africane.

„O a doua navă blocată din cauza războiului a părăsit portul Odessa şi acum navighează printr-un coridor temporar”, a scris Kubrakov.

Oficialul ucrainean a afirmat că nava se afla în portul Odessa din 20 februarie 2022, chiar înainte de invazia rusă, şi transportă produse din oţel către Africa.

Rusia a ameninţat că va viza toate navele ca potenţiale ţinte militare după ce Moscova s-a retras luna trecută din acordul care a permis Ucrainei să-şi exporte cerealele în pofida războiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0617 secunde