Iranul ameninţă Israelul cu o acţiune preventivă iminentă

422
Iranul ameninţă Israelul cu o acţiune preventivă iminentă - 1-1697525595.jpg
Iranul a avertizat din nou despre o posibilă acţiune preventivă împotriva Israelului în următoarele ore, în timp ce armata israeliană se pregăteşte să lanseze o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, informează agenţia AFP. Teheranul a avertizat în mod repetat că o invazie la sol a Fâşiei Gaza ar genera un răspuns pe alte fronturi, stârnind temeri în legătură cu o conflagraţie regională.

„Posibilitatea unei acţiuni preventive a axei rezistenţei este aşteptată în următoarele ore”, a declarat ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian pentru televiziunea de stat, făcând referire la întâlnirea sa cu liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah.

Luni, Amir-Abdollahian a afirmat că această axă a rezistenţei, denumire informală pentru state şi organizaţii inamice Israelului, nu va permite statului evreu „să facă ceea ce vrea în Gaza”.

La rândul său, preşedintele iranian Ebrahim Raisi a avertizat că timpul se scurge pentru a ajunge la o soluţie politică şi a avertizat împotriva extinderii războiului dintre Israel şi Hamas spre alte fronturi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4119 secunde