Preşedintele american Joe Biden este aşteptat, miercuri, în Israel

177
Preşedintele american Joe Biden este aşteptat, miercuri, în Israel - 1-1697526226.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden se va deplasa, miercuri, 18 octombrie, în Israel pentru o vizită de solidaritate, a anunţat secretarul american de stat Antony Blinken, informează agenţia AFP.

„Preşedintele va reafirma solidaritatea Statelor Unite cu Israelul şi angajamentul nostru neclintit faţă de securitatea sa”, a declarat Blinken, marţi dimineaţa, după o noapte de discuţii maraton la Tel-Aviv cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu.

„Israelul are dreptul şi datoria de a-şi apăra poporul împotriva Hamas şi a altor terorişti şi de a preveni atacuri viitoare. Preşedintele Biden va auzi de la Israel ce are nevoie pentru a-şi apăra poporul şi vom continua să lucrăm cu Congresul pentru a satisface aceste nevoi”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

De asemenea, Biden se va deplasa şi la Amman, în Iordania, unde se va întâlni cu regele Abdullah al II-lea, cu preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi şi cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas.

„Vor fi discuţii despre criza umanitară din Fâşia Gaza, iar preşedintele Biden va reitera convingerea noastră că Hamas nu reprezintă marea majoritate a poporului palestinian, care este şi el victimă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţionale de Securitate al SUA, John Kirby.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8402 secunde