Preşedintele american Joe Biden, în vizită în Vietnam pentru întărirea relaţiilor bilaterale

133
Preşedintele american Joe Biden, în vizită în Vietnam pentru întărirea relaţiilor bilaterale - 1-1694333123.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden este aşteptat, duminică după amiază, la Hanoi, în efortul de a întări relaţiile bilaterale şi pentru a contracara influenţa chineză în creştere în regiune, relatează agenţia AFP.

Liderul de la Casa Albă, care a participat în weekend la summitul G20 de la New Delhi, în India, urmează să semneze cu liderii vietnamezi un „parteneriat strategic extins”, cum Hanoiul are deja cu Rusia, India, Coreea de Sud şi China.

„Acest acord este mai mult decât simbolic şi va aduce importante beneficii celor două ţări în numeroase domenii, inclusiv în plan economic, comercial şi al apărării, contribuind totodată la pacea şi stabilitatea în zona Mării Chinei de sud şi în Asia de sud-est”, a declarat Le Dang Doanh, fost consilier economic pentru cinci premieri vietnamezi.

Pe parcursul vizitei de 24 de ore, Joe Biden se va întâlni cu principalii patru lideri ai Partidului comunist din Vietnam şi va vizita un monument ce marchează locul unde a fost doborât avionul lui John McCain în 1967, în timpul unui raid aerian american la Hanoi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6354 secunde