SUA vor începe instruirea piloţilor ucraineni pe avioane F-16 în octombrie

112
SUA vor începe instruirea piloţilor ucraineni pe avioane F-16 în octombrie - sua-instruire-1692967832.jpg

Articole de la același autor

SUA vor avea grijă ca piloţii ucraineni să fie instruiţi pe avioanele de vânătoare F-16 pe teritoriu american începând din octombrie, transmite EFE. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Pat Ryder, a declarat vineri într-o conferinţă de presă că piloţii ucraineni vor urma mai întâi cursuri de engleză, în septembrie, iar luna următoare, în octombrie, vor începe antrenamentele propriu-zise la baza Morris, a Gărzii Naţionale din Tucson (Arizona, SUA).

Ryder a evitat să precizeze câţi militari ucraineni vor primi această pregătire. Cursurile de engleză vor fi ţinute la baza forţelor aeriene americane din Lackland, San Antonio (Texas).

Ryer a amintit că Danemarca şi Olanda au confirmat că vor livra Ucrainei avioane F-16 şi că SUA menţin un contact strâns cu aceste ţări şi cu alţi aliaţi pentru a se asigura că pregătirea SUA completează eforturile altor parteneri din coaliţia care sprijină Kievul.

Statele Unite au dat asigurări Danemarcei şi Olandei că vor accelera aprobările necesare pentru a asigura livrarea avioanelor de vânătoare F-16 în Ucraina odată ce antrenamentul condus de ambele ţări va fi finalizat. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.3484 secunde