Taiwanul anunţă reînnoirea activităţii militare chineze şi intrarea unor avioane în zona de răspuns

106
Taiwanul anunţă reînnoirea activităţii militare chineze şi intrarea unor avioane în zona de răspuns - taiwan-anunta-1692967871.jpeg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării taiwanez a anunţat reînnoirea activităţii militare chineze în jurul insulei vineri, inclusiv 13 avioane care au intrat în zona de răspuns a Taiwanului şi cinci nave care efectuau patrule de pregătire pentru luptă, relatează Reuters.

China, care consideră Taiwanul guvernat democratic drept una dintre provinciile sale, a efectuat sâmbăta trecută o zi de exerciţii în jurul insulei, într-un răspuns furios la escale făcute în această lună în Statele Unite de vicepreşedintele taiwanez William Lai.

Ministerul de la Taipei a declarat că începând cu ora 7:00 (23:00 GMT) a detectat 22 de avioane chineze - de vânătoare, bombardiere, de avertizare şi drone, dintre care 13 au intrat în zona de răspuns a Taiwanului, deşi nu a oferit detalii. Taiwanul a trimis avioane şi nave pentru a le monitoriza, se arată într-un comunicat.

Taiwanul nu face publice informaţii privind amplasarea zonei sale de răspuns, dar monitorizează îndeaproape Strâmtoarea Taiwan şi zona până la sudul şi sud-vestul insulei unde activitatea militară chineză este adesea concentrată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3097 secunde