Taiwanul anunţă că Beijingul a trimis din nou nave de război în apropierea sa

122
Taiwanul anunţă că Beijingul a trimis din nou nave de război în apropierea sa - 1-1680864385.jpg

Articole de la același autor

China a trimis, vineri, noi nave de război, un elicopter şi un avion de luptă în apropiere de Taiwan, pentru a doua zi consecutiv după întâlnirea dintre lidera taiwaneză Tsai Ing-wen şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Kevin McCarthy, conform Apărării taiwaneze, relatează AFP.

Trei nave de război chineze au traversat apele din jurul acestei insule autonome, a anunţat Ministerul taiwanez al Apărării, adăugând că un avion de luptă şi un elicopter anti-submarin au trecut de asemenea prin zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului.

Taiwanul a detectat încă de joi trei nave de război şi un elicopter anti-submarin chinez.

Miercuri, cu câteva ore înainte de întâlnirea din California dintre Tsai Ing-wen şi Kevin McCarthy, portavioane chineze Shandong au traversat apele de la sud-est de Taiwan în drum spre Pacificul de Vest.

Beijingul a ameninţat mereu cu o ripostă dacă întâlnirea preşedintei taiwaneze cu oficialul american are loc, în numele principiului său „O singură Chină” care, conform autorităţilor chineze, interzice legăturile oficiale cu Beijingul şi Taipeiul în acelaşi timp.

Guvernul comunist chinez şi-a reiterat joi avertismentele, promiţând un răspuns „ferm şi energic pentru apărarea suveranităţii naţionale şi integrităţii sale teritoriale”.

Beijingul consideră insula drept una dintre provinciile sale care trebuie recucerită, privilegiind opţiunea unei „reunificări paşnice”, dar fără a exclude recurgerea la forţă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8178 secunde