Preşedintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia, în perioada 20-22 martie

2214
Preşedintele chinez Xi Jinping va efectua o vizită de stat în Rusia, în perioada 20-22 martie - 1-1679058844.jpg
Preşedintele chinez Xi Jinping se va afla în Rusia, în perioada 20-22 martie, pentru o vizită de stat, în urma unei invitaţii lansate de preşedintele Vladimir Putin, au anunţat, vineri, 17 martie, Kremlinul şi Ministerul Afacerilor Externe chinez, relatează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Cei doi lideri vor aborda pe parcursul discuţiilor chestiunea dezvoltării în continuare a relaţiilor de parteneriat extins şi cooperare strategică între cele două ţări, a precizat Kremlinul, care a mai menţionat că vor fi semnate cu acest prilej „un număr de documente bilaterale importante”.

China şi Rusia au încheiat un parteneriat „nelimitat” în februarie 2022, când Vladimir Putin s-a aflat în vizită la Beijing pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă, cu doar câteva săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Ulterior, cele două părţi au continuat să-şi reafirme forţa relaţiilor, comerţul între Rusia şi China luând avânt după invazie şi China fiind principalul cumpărător de petrol rus, o sursă-cheie de venituri pentru Moscova.

Vizita de săptămâna viitoare survine în contextul în care China s-a oferit să medieze pacea în Ucraina, efort privit cu scepticism în Occident, dat fiind sprijinul diplomatic al Beijingului faţă de Rusia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5087 secunde