După trei ani de restricţii, China reia eliberarea de vize de toate tipurile

233
După trei ani de restricţii, China reia eliberarea de vize de toate tipurile - 1-1678777544.jpg

Articole de la același autor

China va relua, începând de miercuri, 15 martie, eliberarea de vize de toate tipurile, inclusiv în scop turistic, după trei ani de restricţii draconice care au izolat această ţară de restul lumii din cauza pandemiei Covid-19, informează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

China, prima ţară lovită de ceea ce la acea dată era un virus misterios, şi-a închis în mod brutal, în martie 2020, frontierele pentru toţi deţinătorii de vize, inclusiv pentru titularii de permise de reşedinţă, de teama unui val de contaminări din străinătate.

În apogeul epidemiei, numeroşi „expaţi” s-au trezit în imposibilitatea de a se întoarce după ce plecaseră din China, iar numărul de zboruri internaţionale fusese drastic redus de autorităţile chineze.

O relaxare a restricţiilor a fost aprobată ulterior, cu reluarea progresivă a vizelor de afaceri sau pentru reîntregirea familiilor.

Cu toate acestea, schimburile între China şi străinătate au rămas puternic limitate vreme de aproape trei ani, din cauza unei carantine obligatorii ce era impusă tuturor călătorilor sosiţi pe teritoriul chinez.

Această măsură emblematică a politicii sanitare a Beijingului supranumite „zero Covid” a fost ridicată în ianuarie, în favoarea unei reveniri progresive la o viaţă normală în China.

Suspendarea din 2020 a vizelor turistice rămânea ultimul element al acestei politici sanitare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4948 secunde