Maia Sandu, pe primul loc în intenţiile de vot pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din Republica Moldova

729
2
Maia Sandu, pe primul loc în intenţiile de vot pentru viitoarele alegeri prezidenţiale din Republica Moldova - 1-1678435352.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se situează pe primul loc în intenţiile de vot ale moldovenilor în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale în republică, conform rezultatelor unui sondaj realizat de compania CBS-Research pentru WatchDog, informează agenţiile media de peste Prut, consultate de Agerpres.

Astfel, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidenţiale în republică, Maia Sandu ar acumula 31,8% de voturi (+3,6% în comparaţie cu studiul precedent WatchDog, prezentat la 3 februarie), fiind urmată de fostul preşedinte socialist prorus Igor Dodon, cu 17,8% din sufragii (+0,2%) şi de actualul primar al Chişinăului, Ion Ceban, cu 4,7%. (-3,8%).

Pentru Vladimir Voronin au spus că ar vota 3,5% dintre cei chestionaţi, pentru fostul premier Ion Chicu - 3,3%, iar pentru başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, - 2,1%.

În acest sondaj, oligarhul fugar Ilan Şor, al cărui partid organizează de mai multe săptămâni acţiuni antiguvernamentale la Chişinău, şi Renato Usatîi ar acumula doar 2% din voturi fiecare.

Reprezentanţii WatchDog au menţionat că pe Ilan Şor nu intenţionau să-l includă în listă, dat fiind faptul că nu are vârsta necesară pentru a candida la alegerile prezidenţiale. Însă el a fost propus de respondenţi pentru a fi inclus.

Marina Tauber, actualul lider al Partidului Şor ar acumula 1,8% în cazul în care ar candida, iar Andrei Năstase, liderul Platformei DA - 0,6%.

Maia Sandu şi Igor Dodon, cu 44,7% şi respectiv 25,1% din sufragii, au cele mai mari şanse de a accede în turul doi de scrutin, conform aceluiaşi sondaj.

Peste 17% dintre cetăţenii moldoveni nu au decis, deocamdată, pentru cine ar vota, iar 9,2% nu s-ar prezenta la secţiile de votare.

Potrivit sondajului citat, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, doar trei formaţiuni ar accede în parlament.

Conform rezultatelor, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) ar acumula 28,7% dintre voturi; Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor (BCS) - 19,6%, iar Partidul „ŞO”' - 6,4% dintre sufragii, conform Newsmaker.

Din totalul celor decişi, PAS ar acumula 46,5%, BCS - 31,7%, iar Partidul ŞOR - 10,4%. 

Comentează știrea

Doar Ei
10 martie 2023
Numai ei

Moldovenii nu prea mananca covrigi, deci nu anevoie de maia! "Pro-st-paganda" se vede (ca și în Rromanicca)!

EUGEN
14 martie 2023
gaze DE STRUT

ASTAI DIN CICLUL PUTIN ESTE MORT DE CITEVA LUNII SI MORT EL VORBESTE PRECUM EROUL SPANIOLEl Cid Campeador" (apărătorul SPANIEI CATOLICE CARE A CISTIGAT ULTIMA BATALIE CU MAURII TEAPAN

Pagina a fost generata in 0.2953 secunde