"Nu este loc pentru compromis în ceea ce priveşte democraţia", afirmă preşedintele Taiwanului

90

Articole de la același autor

Lidera taiwaneză Tsai Ing-wen a avertizat Beijingul că insula nu va ceda în ceea ce priveşte modul său de viaţă democratic, potrivit unui discurs rostit luni cu prilejul Zilei Naţionale a Taiwanului, relatează AFP.

„Cel mai larg consens între poporul taiwanez şi diferitele noastre partide politice este că trebuie să ne apărăm suveranitatea naţională şi modul nostru de viaţă liber şi democratic”, a declarat ea, subliniind: „în acest punct, nu lăsăm loc pentru compromis”.

În discursul său rostit de Ziua Naţională, lidera taiwaneză a făcut o paralelă cu invazia Ucrainei de către Rusia, care a stârnit îngrijorări în Taiwan cu privire la o tentativă de invazie similară de către Beijing. Ea a comparat conflictul din Ucraina cu obiectivul chinez de a prelua într-o zi controlul asupra Taiwanului.

„Nu putem să ignorăm riscurile pe care aceste expansiuni militare le prezintă pentru ordinea mondială liberă şi democratică. Aceste evoluţii sunt inextricabil legate de Taiwan”, a subliniat Tsai Ing-wen.

Cei 23 de milioane de locuitori ai Taiwanului trăiesc sub ameninţarea constantă a unei invadări de către Beijing, care consideră insula ca parte a teritoriului său ce urmează să fie recucerit într-o zi, dacă va fi necesar, cu forţa, menţionează AFP.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3855 secunde