Tensiunile cresc! Distrugătorul american USS Milius, operaţiune în apele revendicate de China

197
Tensiunile cresc! Distrugătorul american USS Milius, operaţiune în apele revendicate de China - sua-raspund-china-1681107780.jpg

Articole de la același autor

Distrugătorul american USS Milius a întreprins luni o "operaţiune de libertate a navigaţiei" într-un sector al Chinei de Sud revendicat de Beijing, într-un moment în care armata chineză desfăşoară exerciţii în jurul insulei Taiwan, informează AFP.

"Această operaţiune de libertate de navigaţie a respectat drepturile, libertăţile şi utilizările legale ale mării", a declarat marina americană într-un comunicat, precizând că nava a trecut în apropiere de insulele Spratly.

Nava a trecut la mai puţin de 12 mile nautice (22 de km) de reciful Mischief, revendicat de China şi de alte ţări din regiune, adaugă comunicatul.

Trecerea acestei nave americane într-o zonă contestată a avut loc în condiţiile în care China întreprinde pentru a treia zi consecutiv exerciţii militare de mare anvergură lângă Taiwan, pentru a protesta împotriva unei vizite a preşedintei taiwaneze Tsai Ing-wen în SUA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7713 secunde