Ceremonie de schimbare a comenzii detașamentului Forțelor Aeriene Italiene, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu

461
Ceremonie de schimbare a comenzii detașamentului Forțelor Aeriene Italiene, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu - x-ceremonie-kogalniceanu-2-1680681999.jpg

Articole de la același autor

Ceremonia de schimbare a comenzii detașamentului Forțelor Aeriene Italiene dislocat în România pentru a executa misiuni de Poliție Aeriană întărită a avut loc marți, 4 aprilie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Activitatea s-a desfășurat în prezența secretarului de stat din M.Ap.N. Eduard Bachide, a comandantului Comandamentului Forțelor de Operații Întrunite Italiene, generalul-locotenent Francesco Paolo Figliuolo, precum și a ambasadorului Italiei la București, Alfredo Maria Durante Mangoni.

Secretarul de stat Bachide a mulțumit pentru contribuția Forțelor Aeriene Italiene la consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic, trupele italiene fiind la a treia rotație în Romania.

„Sunteți un partener de încredere pentru noi, această misiune reprezintă o dovadă concretă a angajamentului țării dumneavoastră la NATO și o bună reflectare a importanței pe care Italia o acordă apărării colective și întăririi posturii de descurajare și apărare în regiunea noastră. Dialogul bilateral la nivel înalt din anul 2022, cât și cel din anul în curs reprezintă o dovadă în plus a angajamentului reciproc pentru consolidarea cooperării dintre statele noastre în domeniul apărării”, a declarat secretarul de Stat Bachide.

Detașamentul italian, format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa în continuare, împreună cu militari ai Forțelor Aeriene Române, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) și misiuni în cadrul conceptului Vigilență Aeriană Întărită (enhanced Vigilance Activity), sub comandă NATO, pentru încă patru luni. aceasta este cea de-a treia rotaţie la Mihail Kogălniceanu a Forțelor Aeriene Italiene, după cele executate în anii 2019 și 2021 și cea de acum, începută în decembrie 2022. Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la creșterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele Italiene.

Pe de altă parte, procesul de rotire a forțelor americane dislocate în România a continuat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, fiind marcat prin ceremonia transferului de autoritate între Brigada 2 „Strike” și Brigada 1 „Bastogne”, ambele din cadrul 101st Airborne Division (Air Assault) - Diviziei 101 Aeropurtate (Asalt aerian) a Armatei SUA. Cu acest prilej, forțe și mijloace aparținând Brigăzii 2 Combat Team din cadrul Diviziei 101 Aeropurtate americane, au desfășurat etapa de execuție a unui exercițiu demonstrativ planificat împreună cu Escadrila 572 Elicoptere din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, detașamentul Italian „Task Force Gladiator", militari aparținând Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești" și Batalionului 284 Tancuri „Cuza Voda”. Scopul exercițiului a constat în demonstrarea capacității de reacție rapidă a forțelor aliate prin integrarea capabilităților structurilor implicate în executarea asaltului asupra unui obiectiv militar în vederea neutralizării acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5191 secunde