Marina din ţările membre ale UE, îndemnată să patruleze prin Strâmtoarea Taiwan

81
Marina din ţările membre ale UE, îndemnată să patruleze prin Strâmtoarea Taiwan - 1-1682237749.jpg

Articole de la același autor

Şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, îndeamnă marina militară din ţările membre să patruleze prin Strâmtoarea Taiwan, potrivit unui articol de opinie publicat, duminică, de un săptămânal francez, după ce marţi a afirmat că Taiwanul este „crucial” pentru Europa, notează agenţia AFP.

„Europa trebuie să fie foarte prezentă în acest dosar care ne priveşte pe plan economic, comercial şi tehnologic”, a scris Josep Borrell pentru Journal du Dimanche. „De aceea, fac apel la marina militară europeană să patruleze prin Strâmtoarea Taiwan pentru a sublinia angajamentul Europei faţă de libertatea navigaţiei în această zonă absolut crucială”, a insistat Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate.

Această luare de poziţie a intervenit la mai puţin de zece zile după publicarea unui interviu al preşedintelui francez Emmanuel Macron, care - după o vizită oficială în China - a declarat că refuză o „logică de la bloc la bloc” în problema Taiwanului şi a îndemnat Europa să nu urmeze SUA sau China.

China şi Taiwanul sunt guvernate separat din 1949, dar Beijingul consideră insula democratică drept una din provinciile sale şi nu exclude să recurgă la forţă pentru a-şi exercita suveranitatea asupra acesteia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4675 secunde