UPDATE / Incendii în Hawaii: Preşedintele american Joe Biden va merge pe 21 august în insula Maui

715
UPDATE / Incendii în Hawaii: Preşedintele american Joe Biden va merge pe 21 august în insula Maui - presedintele-american-1692174570.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele american Joe Biden a promis că va merge în Hawaii „cât mai curând posibil”, în timp ce arhipelagul se confruntă cu incendii devastatoare în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 99 de persoane, relatează AFP.


Democratul în vârstă de 80 de ani, aflat în vizită în Wisconsin (nord), a vorbit la începutul discursului despre aceste incendii, cele mai devastatoare din ultimul secol în Statele Unite.


„Eu şi soţia mea Jill (Biden) vom merge în Hawaii cât mai curând posibil”, a spus el, precizând: „Vreau să mă asigur că nu vom perturba operaţiunile de ajutor”.


O vizită prezidenţială este complexă din punct de vedere al logisticii şi securităţii şi necesită mobilizarea a numeroase resurse locale.


Preşedintele Biden a spus că a vorbit de mai multe ori cu guvernatorul statului Hawaii, Josh Green, şi a amintit că a semnat imediat o declaraţie de dezastru natural.


„Este un mod complicat de a spune că tot ceea ce veţi avea nevoie, veţi primi, în ceea ce priveşte asistenţa federală de urgenţă”, a spus el.


Joe Biden a fost criticat de opoziţia republicană pentru răspunsul său considerat insuficient sau chiar indiferent la acest dezastru major din arhipelagul american.


Aproape 100 de oameni au fost confirmați morți ca urmare a incendiului devastator din Hawaii, foc care a distrus complet orașul istoric Lahaina și a fost calificat drept cel mai grav incendiu din SUA din ultimul secol, scrie BBC. Situația este cu atât mai gravă cu cât autoritățile americane spun că bilanțul este doar provizoriu și că numărul victimelor ar putea să crească semnificativ în zilele următoare. Indentificarea victimelor este aproape imposibilă fără teste ADN. Pilotul de elicopter Richard Olsten, care a zburat deasupra insulei, a declarat că până și majoritatea bărcilor din port erau arse și parțial scufundate.


UPDATE / Preşedintele american Joe Biden, criticat de opoziţia republicană pentru reacţia sa faţă de incendiile devastatoare din arhipelagul Hawaii, va merge lunea viitoare, pe 21 august, în insula Maui, relatează AFP şi Reuters.


Liderul de la Casa Albă, însoţit de soţia sa, Jill Biden, se va "întâlni cu echipe de salvatori, cu supravieţuitori, precum şi cu oficiali", a anunţat miercuri purtătoarea sa de cuvânt, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.


Joe Biden doreşte să evalueze personal "consecinţele incendiilor", al căror bilanţ depăşeşte în prezent 100 de morţi, şi "să discute următorii paşi în operaţiunile de salvare".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0807 secunde