Doi bărbaţi au fost executaţi, pentru un atac asupra unui sanctuar şiit

9759
Doi bărbaţi au fost executaţi, pentru un atac asupra unui sanctuar şiit - iranulaspanzuratdouapersoaneacuz-1688813473.jpg

Articole de la același autor

Iranul a spânzurat sâmbătă dimineaţa doi bărbaţi pentru un atentat asupra unui sanctuar şiit, în octombrie 2022, în care au fost ucise 13 persoane, atacul fiind revendicat de gruparea Stat Islamic, au informat mass-media de stat iraniene, citate de EFE, Reuters şi AFP.


Cei doi bărbaţi au fost spânzuraţi în zori, în oraşul Shiraz (sudul Iranului), nu departe de locul atentatului, a relatat agenţia de ştiri oficială IRNA. În momentul condamnării, s-a stabilit ca sentinţa să fie executată în public.


În timpul procesului, bărbaţii au declarat că au fost în contact cu Statul Islamic în ţara vecină Afganistan şi au ajutat la organizarea atacului asupra sanctuarului Shah Cheragh din Shiraz, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Iran, potrivit presei iraniene.


Potrivit IRNA, verdictul iniţial împotriva celor doi condamnaţi a fost anunţat la 16 martie 2023 şi a fost confirmat de Curtea Supremă a Iranului după ce cazul a fost reanalizat şi după ce a fost evidenţiat "rolul direct al celor doi terorişti în conceperea şi sprijinirea atacului".


Presa iraniană a amintit că, în ziua de 26 octombrie 2022, un bărbat a deschis focul asupra credincioşilor la sanctuarul şiit Shah Cheragh din Shiraz, capitala provinciei Fars, şi că 13 oameni au murit şi peste 30 au fost rănite. Atacatorul, identificat drept cetăţean al Tadjikistanului, a murit la scurt timp la spital din cauza rănilor suferite în timpul atacului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9879 secunde