Erdogan a anunţat o vizită a preşedintelui Vladimir Putin în Turcia

257
Erdogan a anunţat o vizită a preşedintelui Vladimir Putin în Turcia - 10putinerdoganhepta4865799-1688816276.jpg

Articole de la același autor

Erdogan anunță o vizită a lui Putin în Turcia și îndeamnă Moscova să prelungească acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră, scrie The Guardian.

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că președintele rus Vladimir Putin va vizita țara sa în luna august.

Vorbind la o conferință de presă comună cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, el a îndemnat Moscova să prelungească cu cel puțin trei luni acordul privind transportul cerealelor pe Marea Neagră.

Acordul privind cerealele, negociat anul trecut de Turcia și de Națiunile Unite, a permis exportul în siguranță de cereale din porturile ucrainene prin Marea Neagră, în ciuda războiului.

Reuters relatează că Erdogan a declarat că se lucrează la prelungirea acordului privind cerealele dincolo de data de expirare a acestuia, 17 iulie, și pentru perioade mai lungi după această dată.

Acordul va fi unul dintre cele mai importante subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii sale cu Putin în Turcia luna viitoare, a spus el.

“Speranța noastră este ca acesta să fie prelungit cel puțin o dată la trei luni, nu la două luni. Vom face un efort în acest sens și vom încerca să creștem durata acestuia la doi ani” a spus Erdogan.

Întrebat sâmbătă dacă se pregătește o vizită a lui Putin în Turcia în luna august, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția de știri TASS, a spus: "Contactele sunt posibile. Nu există încă date exacte".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4325 secunde