Accesul interzis la plajă, pe malul Mării Negre! Risc de holeră după inundaţiile din Ucraina

2440
Accesul interzis la plajă, pe malul Mării Negre! Risc de holeră după inundaţiile din Ucraina - baraj-1686309966.jpg

Articole de la același autor

Crește pericolul din Marea Neagră. Autoritățile din Odesa au interzis oamenilor să meargă la plajă după ce poluarea provocată de bombardarea barajului de pe Nipru a ajuns pe litoral. Organizaţia Mondială a Sîmîtăţii spune că holera și alte boli transmise prin apă reprezintă un risc în Ucraina.


Situația se agravează în Ucraina, cu precădere în Odesa, după ce barajul din zona Herson a fost distrus. Autoritățile spun că viața oamenilor din 30 de localități a fost perturbată, iar accesul la apă potabilă este din ce în ce mai dificil.


Din cauza distrugerii barajului, au fost inundate spații de depozitare a combustibililor, depozite de îngrășăminte și produse chimice, chiar și cimitire de animale. Astfel apariția bolilor este inevitabilă.

Organizația Mondială a Sănătății spune că, atât holera, cât și alte boli vor ajunge să fie transmise prin apă. Autoritățile susțin că prelevează probe din apă potabilă, precum și din alimente care sunt vândute în piețele din regiune, astfel, în cazul în care vor apărea probleme să se poată interveni din timp.

De asemenea, autoritățile roagă populația să nu meargă pe litoral și să nu intre în apă, mai ales în această perioadă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1769 secunde