X

Viktor Orban cere Ucrainei să negocieze cu Vladimir Putin și să oprească contraofensiva

241
Viktor Orban cere Ucrainei să negocieze cu Vladimir Putin și să oprească contraofensiva - lcimg64472b378b9e4d268d4bdfad218-1685709017.jpeg
Premierul Ungariei, Viktor Orban, consideră că cel mai bine ar fi ca Ucraina să oprească contraofensiva și să se așeze la masa negocierilor cu Rusia, pentru a nu-și „distruge propriul popor”. El a spus asta la postul de radio Kossuth vineri, 2 iunie.


Potrivit acestuia, contraofensiva este „o problemă pentru ucraineni”. „Chiar și un om ca mine, care a fost un an și jumătate în armată, știe sigur că, dacă atac, voi avea de trei ori mai multe victime decât cel care se apără”.


„Pentru o țară a cărei populație este o mică parte din populația părții adverse să lanseze atacuri militare la scară largă în astfel de circumstanțe este vărsare de sânge. Trebuie să facem totul, chiar înainte de începerea contraofensivei, pentru a convinge părțile de necesitatea unui încetări a focului și a unor discuții de pace”, a declarat Orban.


Premierul ungar susține că pentru ucraineni „chiar și în cel mai bun caz, este imposibil să se obțină un rezultat mai bun în prima linie, pe câmpul de luptă, decât rezultatul care ar putea fi obținut prin negocieri”.


În același timp, Orban a adăugat că, atâta timp cât va fi la guvernare, Ungaria nu va intra în război cu Rusia.
Ungaria încearcă să blocheze discutarea aderării Ucrainei la NATO la summitul de la Vilnius
Aderarea Ucrainei la NATO nu poate fi pe ordinea de zi în timpul summitului NATO din iulie, a mai declarat ministrul de externe al Ungariei, joi, pe pagina sa de Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8065 secunde