Ucraina confirmă că desfăşoară “acţiuni ofensive” şi revendică „succese” în apropiere de Bahmut

1314
Ucraina confirmă că desfăşoară “acţiuni ofensive” şi revendică „succese” în apropiere de Bahmut - 20230512t175414z741311105rc26w0a-1685985511.jpg

Articole de la același autor

Ucraina confirmă luni faptul că desfăşoară „acţiuni ofensive” în anumite sectoare ale frontului şi revendică câşriguri teritoriale în apropiere de oraşul devastat Bahmut, în est, însă minimalizează scara acestor atacuri despre care Moscova spune că le-a respins, relatează AFP.


„Sectorul Bahmut rămâne epicentrul ostilităţilor”, anunţă într-o postare pe Telegram adjuncta ministrului ucrainean al Apărării. Ganna Maliar.


„Înaintăm acolo pe un front destul de larg”, scrie ea.


Rusia a dat asigurări luni că a respins o ofensivă ucraineană de anvergură în estul Ucrainei, însă Kievul păstrează tăcerea şi întreţine misterul cu privire la o mare contraofensivă pe care o pregăteşte de luni de zile în vederea unei recuceriri a teritoriilor ocupate de către ruşi.


Într-un prim comunicat Moscova anunţă că forţe ucrainene au suferit pierderi importante în apropierea localităţilor Necucine, în regiunea Doneţk, şi Novodarivka, situată imediat la frontiera dintre această regiune şi regiunea Zaporojie.


„Inamicul nu şi-a atins obiectivele”, se felicită Ministerul rus al Apărării, care evocă pierderi grele în unităţile angajate în această „ofensivă” şi difuzează imagini cu blindate pe cale să fie distruse.


Potrivit Ministerului rus al Apărării, şeful Statului Major al armatei ruse şi comandantul Operaţiunilor în Ucraina, generalul Valeri Gherasimov, „se afla în această perioadă într-unul dintre posturile de comandament avansate în această direcţie”.


Trupe ucrainene se află în ofensivă şi mai la nord, în apropiere de Bahmut, un orăşel care a fost revendicat de ruşi în mai, după lupte sângeroase.


Potrivit şefului grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Progojin, „o parte a localităţii Behivka a fost pierdută” de către ruşi, o „ruşine”, în opinia sa.


El i-a atacat din nou pe generalul Gherasimov şi pe ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.


Autorităţile ucrainene nu evocă aceste evenimente.


Ele au avertizat că nu vor dezvălui nimic din planurile şi calendarul contraofensivei anunţate de luni de zile cu scopul recuceririi teritoriilor ucrainene ocupate din sudul şi estul ţării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.6497 secunde