Eugen Tomac: Aderarea României la Schengen lipsește de pe agenda Consiliului JAI din 8 iunie

441
Eugen Tomac: Aderarea României la Schengen lipsește de pe agenda Consiliului JAI din 8 iunie - fbimg1685687983628c1000x563-1685986475.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat luni, 5 iunie, că decizia privind eliminarea frontierelor pentru România și Bulgaria lipseşte „cu desăvârşire” de pe agenda Consiliului JAI, care va avea loc pe 8 şi 9 iunie la Luxemburg.


Această reuniune JAI va fi ultima organizată în timpul președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene deținută de Suedia, care promisese susținere României pentru aderare.
„Dezbaterea anului pe Schengen, săptămâna aceasta, la Luxemburg. În prezența tuturor miniștrilor de interne din statele membre ale Uniunii Europene, dar și cu participarea miniștrilor de interne din Norvegia, Elveția, Islanda și Lichtenstein, are loc, în perioada 8-9 Iunie, ședința Consiliului JAI la Luxemburg”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.


Liderul PMP a precizat că lipsește „cu desăvârșire de pe ordinea de zi” decizia așteptată de România și Bulgaria, adică eliminarea frontierelor, deși premierul Suediei, Ulf Kristersson, a promis în urmă cu 5 luni, în Parlamentul European, că va pune aderarea celor două țări pe ordinea de zi a Consiliului, cât timp Suedia deține președinția rotativă a Consiliului UE, adică până pe 30 iunie.
„De aceea, îmi mențin poziția și subliniez din nou că singura cale prin care vom intra în spațiul Schengen este procesul pe care l-am deschis la CJUE. Este dreptul nostru și ne vom face singuri dreptate”, a afirmat Tomac. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8176 secunde